A Mapa Professional folyamatosan arra törekszik, hogy olyan megoldásokat kínáljon, amelyek megfelelnek a védőkesztyűkre vonatkozó szigorú előírásoknak. Ezért büszkén jelentjük be az élelmiszerrel való érintkezésre alkalmas kesztyűk kínálatának bővítését!

Legyen szó higiéniáról, kézsérülések megelőzéséről vagy az élelmiszer szennyeződésének elkerüléséről, a kesztyűk elengedhetetlenek az élelmiszeripari folyamatok különböző szakaszaiban. Ezért a Mapa Professional több kesztyűt is integrált ebbe a kínálatba, amelyek a legmagasabb élelmiszerbiztonsági szabványoknak felelnek meg.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ÉLELMISZERIPARI SZABÁLYOZÁS?

Az élelmiszeriparban különös figyelmet kell fordítani a jogszabályokra, mivel ezek nemcsak a felhasználó egészségét, biztonságát és védelmét szolgálják, hanem azt is garantálják, hogy az élelmiszerek ne szennyeződjenek káros anyagokkal vagy termékekkel. Óvatosnak kell lenni az élelmiszerlánc során az élelmiszerekkel érintkező kezek tekintetében.

 

Az élelmiszeriparban használható kesztyűknek védeniük kell a felhasználót és a kezelt termékeket is.

Európai szabályozás és nemzeti jogszabályok – Hogyan működik az élelmiszeripari szabályozás?

Kétféle szabályozás létezik:

Az élelmiszerrel való kompatibilitást az (EK) 1935/2004 számú rendelet szabályozza, amely az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő anyagokra és tárgyakra vonatkozik.

Az európai szabályozások és a nemzeti jogszabályok három közös alapelven nyugszanak:

Minden lépés szükséges a következőhöz – ezek a tanúsítvány megszerzésének feltételei. A Mapa Professional biztosítja a jogszabályoknak való megfelelést az európai előírások szerint, és elvégzi a szükséges teszteket annak érdekében, hogy a kesztyű megfeleljen az ügyfél igényeinek és elvárásainak.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK MEGFELELŐ KESZTYŰT?

Válassza ki a megfelelő kesztyűt az alapján, hogy milyen típusú élelmiszerekkel dolgozik.

Az élelmiszerrel való érintkezésre alkalmas kesztyűnek viselnie kell az ezt jelző piktogramot. Azonban az élelmiszerrel való alkalmasság nem jelenti azt, hogy minden típusú élelmiszer kezelésére alkalmas. Az élelmiszeripari szektorra vonatkozó speciális választási útmutatónk segítségével három egyszerű lépésben megtalálhatja az európai szabályozásoknak megfelelő legmegfelelőbb kesztyűt:

1. LÉPÉS: Keresse meg azokat az élelmiszereket, amelyekkel dolgozik, a csoportok szerint rendezett listában.

2. LÉPÉS: Azonosítsa, hogy a FOOD EXPERT kínálatunkból mely kesztyűk alkalmasak az adott típusú élelmiszer kezelésére.

3. LÉPÉS: Válassza ki a szükséges védelmi szintet (eldobható, hőálló, vágásálló vagy folyadékálló), valamint a használat során elvárt teljesítményt.

 

TEKINTSE MEG ÉLELMISZERIPARI MEGOLDÁSAINKAT

Disposable gloves

Solo 990
Egyszerhasználatos kesztyűk

Solo 990

A leggazdaságosabb megoldás a precíz műveletekhez

Solo Plus 995
Egyszerhasználatos kesztyűk

Solo Plus 995

Optimális rugalmasság és kézügyesség

Solo 997
Egyszerhasználatos kesztyűk

Solo 997

Kiváló mechanikai ellenállás, ideális olajos környezetben

Handling and Cut Protection Gloves

Ultrane 641
Anyagmozgatás

Ultrane 641

Kényelem, hajlékonyság, magas fokú kézügyesség kompromisszumok nélkül, a szellőzés és a tartósság terén

Ultrane 510
Anyagmozgatás

Ultrane 510

Optimális kényelem, légáteresztés és tartósság

KryTech 693 Új
Vágás elleni védelem

KryTech 693

Kényelem, rugalmasság és nagyfokú kézügyesség a 18 gauge kötésnek köszönhetően. Az elektronikus eszközök védelme elektrosztatikus kisülés (ESD) ellen és C szintű vágásvédelem. Érintőképernyő-kompatibilitás és élelmiszerrel való érintkezésre való alkalmasság. Jó láthatóságú kesztyű a felhasználó jobb védelme érdekében.

KryTech 694 Új
Vágás elleni védelem

KryTech 694

Kényelem, hajlékonyság és magas szintű rugalmasság a 18-as szabványnak hála. Érintőképernyő-kompatibilis. D High vágási szint. Munkaállomáson jól látható kesztyű.

Fedezze fel az élelmiszeripari védelem kiválóságát a Mapa Professionallal!

Találja meg a legmegfelelőbb kesztyűt az európai élelmiszeripari jogszabályoknak megfelelően

Letöltés (PDF - 777 kb)

Több hír