Teljesítményszintek

A finomszerelési védőkesztyűk teljesítményszintje a tartóssággal függ össze, ami közvetlenül kapcsolódik a szövetet borító mártás vastagságához, valamint a mártás alapanyagához. Minél vastagabb a mártás, annál tovább tart a kesztyű.

Ezen felül a szöveten lévő mártás jellege hatással van arra is, hogy a kesztyű milyen sokáig használható az adott környezetben. Poliuretán bevonat ajánlott száraz és meglehetősen tiszta környezetben, ugyanakkor a vastagabb nitril bevonat megfelelőbb olajos és piszkos környezetben.  

Kényelmi kritérium

Finomszerelési munkáknál a kesztyű kényelme attól függ, hogy tud-e a kéz lélegezni, ezáltal csökkentve az izzadás hatásait.

A kesztyű légáteresztési képességét a szövetet borító mártás vastagsága határozza meg, valamint az alkalmazott felületkezelési technológia; a technológiától függően a bevonat lehet többé vagy kevésbé folyadékálló, és ezáltal a kesztyű izzadtság-elvezetési képessége nőhet vagy csökkenhet.

A kesztyű kényelmi szintjét annak az időnek az alapján kell kiválasztani, ameddig viselni fogják. Például hosszantartó viselés (8 óra) esetén a jobban légáteresztő kesztyűk használata ajánlott.  

A környezet

Válassza ki a munkakörnyezetnek megfelelő kesztyűt. A bal oldalon vannak a legjobb kesztyűk száraz és meglehetősen tiszta környezet esetén; a jobb oldalon a kesztyűk egyre ellenállóbbak olajjal és zsírral érintkezve