Ultranitril 480

Ultra tartós kémiai védelem

Vegyi védelem

Konkrét előnyök

  • Hosszabb élettartam: kiváló mechanikai ellenállás (dörzsölés és perforáció ellen)
  • Biztos fogás csúszós tárgyak felemelésekor a dombormintának köszönhetően
  • Kitűnő védelem különösen veszélyes vegyi anyagok intenzív kezelésekor
  • Szilikon mentes a fémlemez és az üveg nyomainak és hibáinak megelőzéséhez a festés előtt

Alkalmazási terület

Autóipar/mechanikai iparágak

  • Fémek kezelése zsírtalanítása agresszív oldószerekkel

Vegyipar

  • Vegyszeres tartályok kezelése

Egyéb iparág

  • Peszticidek alkalmazása
  • Nyomdai hengerek tisztítása
  • Karbantartás
  • Szálfa kezelése, felületkezelése

Mezőgazdasági szektor

  • Spray keverékek készítése
  • Tank feltöltés
  • Peszticidek kijuttatása és terjesztése
  • Növényvédőszer hulladék kezelés
  • Kezelőberendezések tisztítása

Normák

  • EN 388 Mechanikai veszélyek 4102X
  • Type A EN 374 Speciális vegyvédelem AJKOPT
  • EN 374 Mikroorganizmusok
  • Védelem a növényvédőszerektől ISO 18889 G2
Alimentarity

Az Európai Únió (EC) 1935/2004 szabályozása alapján alkalmas minden fajta élelmiszerrel való használatra.

Termékadatok

Anyag Nitril
Szín Zöld
Belső kidolgozás Klórozott
Külső kidolgozás Dombormintás
Hossz (cm) 46
Vastagság (mm) 0.55
Méret 7 8 9 10 11
Csomagolás 1 pár/zacskó
12 párok/karton

Élelmiszer táblázat

Élelmiszerekkel való érintkezés szerinti osztály

Italok Alkoholmentes italok vagy áttetsző alkoholos italok, melyek alkoholtartalma kisebb vagy egyenlő, mint 6 térfogatszázalék
Alkoholmentes italok vagy opálos alkoholos italok, melyek alkoholtartalma kisebb vagy egyenlő, mint 6 térfogatszázalék
Alkoholos italok, melyek alkoholtartalma 6 és 20 térfogatszázalék közötti.
Alkoholos italok, 20 térfogatszázalékot meghaladó alkoholtartalommal.
Gabonafélék, keményítő, cukor, csokoládé, melléktermékek Keményítők, gabonafélék, lisztek, darák, száraz tészták, pl. makaróni, spagetti és hasonló termékek és a friss tészta
Kekszek, sütemény, torták és más sütőipari termékek, száraz, szilárd állagú cukrászati és édesipari termékek, zsíros anyagok nélkül
Kekszek, sütemény, torták és más sütőipari termékek, szilárd állagú cukrászati termékek; zsíros anyagok, csokoládé, helyettesítők és bevont termékek alkalmazásával
Édesipari termékek nedves kenhető formában
Melasz, cukorszirupok, méz
A felületén zsíros anyagokat tartalmazó édesipari termékek
Gyümölcsök, zöldségek és melléktermékek Egész gyümölcs, friss vagy hűtött, hámozatlan; szárított vagy aszalt gyümölcs; hántolt és pörkölt diófélék
Friss zöldségek, hámozott vagy darabolt
Feldolgozva: vágva, püré formájában, kenhető formában vagy vizes közegben tartósítva, beleértve a savanyítást vagy pácolást is
Alkoholos közegben feldolgozva
Olajos közegben tartósított zöldségek
Olajos közegben tartósított gyümölcsök
Magvak kenhető formában vagy krém formájában
Zsírok és olajok Állati vagy növényi, természetes vagy kezelt
Víz az olajban típusú emulziók (margarin, vaj)
Állati termékek és tojás Rákfélék és természetes állapotukban héj által nem védett puhatestűek, tartósított hal vizes közegben
Rákfélék és természetes állapotukban héj által nem védett puhatestűek, tartósított hal olajos közegben, pácolt húskészítmények olajos közegben
Friss rákfélék és puhatestűek héjban
Friss, fagyasztott, sózott, füstölt vagy kenhető formában elkészített hal
Bármilyen állatfaj húsa, friss, fagyasztott, sózott, füstölt, kenhető vagy krémes formában
Tartósított és részben tartósított hús vizes közegben
Tartósított és részben tartósított hús olajos közegben
Tojás, tojássárgája, tojásfehérje porított, szárított vagy fagyasztott formában
Tojás, tojássárgája, tojásfehérje folyékony vagy főtt formában
Tejtermékek Tej, sovány vagy részben szárított tej
Erjesztett tej (joghurt, író), tejszín és tejföl
Természetes sajt héj nélkül vagy ehető héjjal és olvadó sajt
Egész sajtok nem ehető formában
Feldolgozott sajt (lágy sajt), tartósított sajt vizes közegben (mozzarella stb.)
Tartósított sajt olajos közegben
Tejpor beleértve a tápszert
Öntetek Szószok vizes jelleggel
Szószok zsíros jelleggel (pl. majonéz, salátaöntetek stb.)
Mustár
Ecet
Vegyes élelmiszer-készítmények A felületén bármilyen típusú zsíros anyagokkal készült élelmiszert tartalmazó szendvicsek, pirított kenyér, pizza
A felületén bármilyen típusú zsíros anyagok nélkül készült élelmiszert tartalmazó szendvicsek, pirított kenyér, pizza
Porított vagy szárított zsíros jellegű levesek, szószok, erőlevesek (az élesztőt is beleértve)
Porított vagy szárított nem zsíros jellegű levesek, szószok, erőlevesek (az élesztőt is beleértve)
Bármilyen egyéb formájú zsíros jellegű levesek, szószok, erőlevesek (az élesztőt is beleértve)
Bármilyen egyéb formájú nem zsíros jellegű levesek, szószok, erőlevesek (az élesztőt is beleértve)
Növényi eredetű, sült vagy pirított élelmiszerek (sült krumpli, rántott termékek)
Állati eredetű, sült vagy pirított élelmiszerek
Egyéb A felületén zsíros anyagokat tartalmazó szárított élelmiszerek
A felületén zsíros anyagokat nem tartalmazó szárított élelmiszerek
Fűszernövények, fűszerek, aromás fűszernövények, kávé és kávépótlók, szemcsés vagy porított
Fűszerek és ízesítők olajos közegben
Kakaópor
Kakaópaszta
6%-os vagy azt meghaladó alkohol koncentrált kivonata
Fagyasztott vagy gyorsfagyasztott élelmiszerek
Jégkrémek

Vegyszertáblázat

Átfogó vegyvédelmi besorolás

A vegyvédelmi besorolást az áteresztőképesség és a degradáció hatásfokának figyelembe vételével határozzák meg, ezzel megkísérelnek a felhasználóknak egy átfogó vegyvédelmi útmutatást nyújtani a kesztyű bizonyos vegyszerek elleni felhasználásához.

Színek jelentése:

Ezt magas vegyszer-érintkezés vagy vegyszerbe merítés esetén használják, munkanapon alapuló áteresztési időre korlátozva.
Ezt ismétlődő vegyszer-érintkezés esetén használják, a teljes vegyszer-kitettségre, vagyis munkanapon alapuló összesített áteresztési időre korlátozva.
Csak cseppenés elleni védelem, ha vegyszer éri, a kesztyűt ki kell dobni, és amint lehet, új kesztyűt kell felvenni.
Nem ajánlott, ezek a kesztyűk ezzel a vegyszerrel használhatóak.
NT: Nem tesztelt
NA: Nem alkalmazható, mert nem teljesen bevizsgált (csak degradációs VAGY áteresztési eredmények)

A vegyszeres teszt adatai és az átfogó vegyvédelmi besorolás nem lehetnek a kesztyűválasztás egyedüli szempontjai. Az aktuális használat közbeni feltételek a kesztyű teljesítményét módosíthatják a laboratóriumi vizsgálat ellenőrzött körülményeihez képest. A vegyszerrel történő érintkezés idejétől eltérő tényezők

Vegyszer CAS # Áttörési idő
(perc)
Áteresztés
szintje
Standard Degradáció
szintje
Besorolás
1,1,1-triklóretán 99% 71-55-6 276 5 ASTM F739 1
-
1,1,2-triklór-trifluor-etán (Freon TF vagy Freon 113) 99% 76-13-1 480 6 ASTM F739 4
++
1,1,2,2-Tetraklóretán 98% 79-34-5 59 2 ASTM F739 1
-
1,3-diklórbenzén 98% 541-73-1 73 3 ASTM F739 1
-
2-Butoxi-etanol (Butil Cellusolve) 99% 111-76-2 480 6 ASTM F739 4
++
2-Etoxi-etanol (Cellosolve) 99% 110-80-5 416 5 ASTM F739 4
++
2-etoxi-etil-acetát (Cellosolve acetát) 99% 111-15-9 162 4 ASTM F739 3
++
2-propanol (Izopropanol) 99% 67-63-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
2,2,2-trifluoretanol 99% 75-89-8 43 2 ASTM F739 1
-
Aceton 99% 67-64-1 NT NT 1
NA
Akrilonitril 99% 107-13-1 12 1 ASTM F739 1
-
Ammónium-hidroxid oldat 25% 1336-21-6 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Ammónium-hidroxid oldat 29% 1336-21-6 480 6 ASTM F739 4
++
Anilin 99% 62-53-3 72 3 ASTM F739 1
-
Benzén 99% 71-43-2 27 1 ASTM F739 1
-
Butil-acetát 99% 123-86-4 78 3 EN 374-3:2003 1
-
Ciklohexán 99% 110-82-7 480 6 ASTM F739 4
++
Dietanol-amin 97% 111-42-2 480 6 ASTM F739 4
++
Dietilamin 98% 109-89-7 53 2 EN 16523-1:2015 1
-
Dimetil-formamid 99% 68-12-2 35 2 ASTM F739 NT
NA
Dimetil-szulfoxid 99% 67-68-5 480 6 ASTM F739 3
++
Ecetsav 10% 64-19-7 480 6 ASTM F739 4
++
Ecetsav 50% 64-19-7 480 6 ASTM F739 4
++
Ecetsav 99% 64-19-7 118 3 ASTM F739 NT
NA
Epiklórhidrin 99% 106-89-8 4 0 ASTM F739 NT
NA
Etanol 95% 64-17-5 480 6 ASTM F739 4
++
Éter (dietil-éter) 99% 60-29-7 64 3 ASTM F739 4
++
Etilacetát 99% 141-78-6 27 1 EN 16523-1:2015 NT
NA
Etilén-glikol 99% 107-21-1 480 6 ASTM F739 4
++
Etilén-oxid 100% 75-21-8 32 2 ASTM F739 NT
NA
Fenol 85% 108-95-2 255 5 ASTM F739 3
++
Formaldehid 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Foszforsav 75% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Foszforsav 85% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Freon 12 99% 75-71-8 480 6 ASTM F739 NT
NA
Furfural 99% 98-01-1 61 3 ASTM F739 NT
NA
Hidrazin 35% 302-01-2 480 6 ASTM F739 4
++
Hidrazin 70% 302-01-2 480 6 ASTM F739 4
++
Hidrogén-fluorid 10% 7664-39-3 NT NT 4
NA
Hidrogén-fluorid 49% 7664-39-3 134 4 ASTM F739 4
++
Hidrogén-peroxid 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Izobutil-alkohol 99% 78-83-1 480 6 ASTM F739 4
++
Kálium-hidroxid 50% 1310-58-3 480 6 ASTM F739 4
++
Karbon-tetraklorid 99% 56-23-5 341 5 ASTM F739 3
++
Kénsav 10% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kénsav 40% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kénsav 50% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kénsav 96% 7664-93-9 243 5 EN 16523-1:2015 NT
NA
Kerozin mixture 8008-20-6 480 6 ASTM F739 4
++
Klórbenzol 99% 108-90-7 42 2 ASTM F739 NT
NA
Könnyűbenzin mixture 8030-30-6 480 6 ASTM F739 4
++
Könnyűbenzin (Stoddart Solvent) mixture 8052-41-3 480 6 ASTM F739 4
++
Könnyűbenzin VM&P mixture 8032-32-4 480 6 ASTM F739 4
++
Krómsav 50% 7738-94-5 175 4 ASTM F739 4
++
Kumén 98% 98-82-8 271 5 ASTM F739 3
++
m-Cresol 97% 108-39-4 210 4 ASTM F739 2
+
Metanol 99% 67-56-1 122 4 EN 16523-1:2015 3
++
Metil-izobutilketon 99% 108-10-1 57 2 ASTM F739 NT
NA
n-heptán 99% 142-82-5 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
n-hexán 95% 110-54-3 480 6 ASTM F739 4
++
N-metil-2-pirrolidon 99% 872-50-4 108 3 ASTM F739 NT
NA
N-N dimetilacetamid 30% 127-19-5 480 6 ASTM F739 NT
NA
N-N dimetilacetamid 99% 127-19-5 39 2 ASTM F739 1
-
Nátrium-hidroxid 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Nátrium-hidroxid 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Nátrium-hidroxid 50% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Nehéz benzin mixture 68551-17-7 NT NT 4
NA
Nitrobenzén 99% 98-95-3 45 2 ASTM F739 1
-
Oleánsav 90% 112-80-1 NT NT 4
NA
Ólommentes benzin mixture 8006-61-9 480 6 ASTM F739 4
++
Piridin 99% 110-86-1 26 1 ASTM F739 1
-
Polklórozott bifenil (PCB) (50%) 1,2,4-triklórbenzén mixture 11097-69-1 343 5 ASTM F739 NT
NA
Salétromsav 50% 7697-37-2 341 5 ASTM F739 3
++
Salétromsav 70% 7697-37-2 49 2 ASTM F739 NT
NA
Sósav 10% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Sósav 35% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Sósav 37% 7647-01-0 480 6 ASTM F739 4
++
Sósav 50% 7647-01-0 NT NT 4
NA
Szén-diszulfid 99% 75-15-0 20 1 EN 16523-1:2015 2
=
Sztirol 99% 100-42-5 36 2 EN 16523-1:2015 1
-
t-butil-metiléter 98% 1634-04-4 480 6 ASTM F739 NT
NA
Terc. amil-metiléter 96% 994-05-8 480 6 ASTM F739 NT
NA
Terpentin mixture 8006-64-2 480 6 ASTM F739 4
++
Tetrahidrofurán 99% 109-99-9 17 1 ASTM F739 1
-
Tetraklór-etilén (Perklór-etilén) 99% 127-18-4 480 6 ASTM F739 4
++
Toluol 99% 108-88-3 51 2 EN 16523-1:2015 1
-
Toluol-diizocianát (TDI) 80% 584-84-9 480 6 ASTM F739 2
+
Trietanolamin 98% 102-71-6 480 6 ASTM F739 4
++
Triklóretilén 99% 79-01-6 9 0 ASTM F739 1
-
Üzemanyag olaj mixture 68476-34-6 480 6 ASTM F739 NT
NA
Vinilacetát 99% 108-05-4 30 1 ASTM F739 2
=
Xilén 99% 1330-20-7 92 3 ASTM F739 2
+

*nem hitelesített eredmény

Több kesztyű

UltraNeo 401
Vegyi védelem

UltraNeo 401

Érzékelhető tapintás könnyű kémiai védelem mellett

Ultranitril 381
Vegyi védelem

Ultranitril 381

Maximális kényelem általános vegyi védelem mellett

Ultranitril 377
Vegyi védelem

Ultranitril 377

Kényelem és megerősített mechanikai ellenállóság a hosszantartó kémiai védelemért