A kézsérülések komoly problémát jelentenek a nagy fizikai igénybevétellel járó tevékenységeket igénylő iparágak széles körében, mivel a kezek sebezhetők, ha ütéseknek és zúzóerőknek vannak kitéve. Ha egy szerszám vagy leeső tárgy a dolgozó kezének ütődik, a mozgási energiája átadódik, aminek eredményeként súlyos sérülések (becsípődés, zúzódás, törés, vágás) keletkezhetnek.

Az ütések mérséklése és az ellenük történő védekezés érdekében a MAPA PROFESSIONAL vadonatúj kesztyűket tervezett: A vágás ellen is védelmet nyújtó vagy vágásvédelem nélküli EXONIT 852 és 853 kiváló kézügyességet biztosítva nyújt védelmet az ütések ellen.

Hogyan védenek a kesztyűk az ütésektől?

Az EXONIT 852 és 853 kiváló minőségű anyag felhasználásával lett kifejlesztve: hőre lágyuló gumi (Thermo Plastic Rubber – TPR) ütéselnyelő párnázás.

A TPR számos előnnyel rendelkezik, például:

  • Mérsékli az ütés erejét
  • Kiváló a rugalmassága
  • Bírja az intenzív használatot
  • Könnyű, így nem fárasztja a kezet.

 

A kézháton az optimális védelem, a nagy kényelem és a hosszabb élettartam érdekében a textilre felvarrt egyrészes TPR betét teljes fedést biztosít anélkül, hogy zavarná a mozgást.

A TPR felülete szétoszlatja az ütés erejének az energiáját, ami < 7 kN átlagos erőbehatást eredményez.

Kiegészítő funkciók a nehéz feladatok elvégzéséhez

A kesztyűk ergonomikus megerősített tenyérpárnákkal rendelkeznek, melyek növelik a kényelmet a nehéz munkák során, míg a hüvelykujj és a mutatóujj közötti hajlatban nitril megerősítés javítja a tartósságot.

Kitűnő fogásbiztonság olajos környezetben

Nagy igénybevételeket jelentő környezetben, például az olaj- és gáziparban a munkaállomások nagyon piszkosak, zsírosak és csúszósak lehetnek. Az Exonit 852 és 853 Grip & Proof technológiával készült, hogy kiváló fogást biztosítson az olajos munkadarabok kezelésekor, megakadályozva a leeső tárgyakkal kapcsolatos kockázatot.

Vágás elleni védelem

Az Exonit 853 D szintű védelmet nyújt a vágások ellen, megtartva mellette a hajlékonyságát.

Exonit 852
Anyagmozgatás

EXONIT 852

Az ütésálló kesztyű kiváló kézügyességet és tapadást biztosít olajos környezetben (grip&proof technológiával készült). A tenyéren és a hüvelykujj belső felénél megerősített habbetétekkel

Exonit 853
Vágás elleni védelem

EXONIT 853

Ütés- és vágásálló (D) kesztyű kiváló kézügyességet és tapadást biztosít (grip&proof technológiával készült). A tenyéren és a hüvelykujj belső felénél megerősített habbetétekkel

Több hír