Mivel a Mapa Professional-nél munkánk alapja az emberek védelme, munkatársainkra és a szomszédos közösségekre is kiterjesztjük védőszárnyunkat!

Elkötelezettségeink:

A kesztyűinket gyártó munkatársak védelme és óvása

„Első a biztonság” szemléletünknek megfelelően folyamatosan teszünk a biztonságos és ergonómikus munkahelyekért. Minden munkatársunk részt vett a munkához kapcsolódó biztonsági problémákkal foglalkozó képzésünkön, és gondoskodunk a megfelelő egyéni védőeszközök viseléséről.

Mindemellett gyáraink ISO 45001 minősítéssel rendelkeznek (munkahelyi egészségvédelem és a biztonság kezelése).

Az ember jogok és a korrupció elleni küzdelem terén is szigorú etikai politikát folytatunk. Malajziai gyáraink voltak az elsők, akik megfeleltek a termelési telephelyeinket évente ellenőrző BSCI, illetve a SEDEX követelményeinek. Minden alvállalkozónk elkötelezett a magatartási kódexünk iránt, és a magas kockázatú területeken dolgozók minden évben ellenőrzésen esnek át. 

A gondoskodó vállalati kultúra biztosítása

Ösztönözzük a tiszteleten, autonómián és felelősségen alapuló törődés kultúráját. Célunk munkatársaink kiteljesedését és előrehaladását elősegítő feltételek megteremtése. Mindez megmagyarázza a vállalaton belüli állandó alkalmazottak és hosszú karriert befutók számát, valamint rendkívül fejlett képzési rendszerünket. A jogi követelményeken túlmutató aktív szociálpolitikát folytatunk, országtól és a betöltött funkcióktól függetlenül. Malajziában például egészségbiztosítást, mentorálási programot biztosítunk, és 100%-os fedezetet nyújtunk a toborzási költségek biztosítására

Helyi szinten történő aktív részvétel

Meghallgatáson és párbeszéden alapuló kapcsolatot alakítunk ki azon országok helyi önkormányzataival és közösségeivel, ahol üzemelünk. Előnyben részesítjük a gyáraink közelében beszerezhető nyers- és csomagolóanyagokat. Munkatársainknak emellett lehetőséget nyújtunk a helyi jótékonysági tevékenységekben való részvételre és a környező közösségek segítésére.


2025-ös céljaink

  • Munkatársaink 100%-a vesz részt a CSR-ügyekre vonatkozó képzésen
  • 5 éven belül (2020 óta) 40%-kal csökkentjük a munkával kapcsolatos balesetek arányát