Ipari környezetben a dolgozók kezei többféle kockázatnak vannak kitéve, például vegyi és vágott sérüléseknek, amelyek jelentős sérüléseket okozhatnak.

Néha a dolgozók vegyi és vágási veszélyekkel is szembesülnek, ami miatt egy védelem mellett döntenek, és ezért nem megfelelő kesztyűt vagy két kesztyűt viselnek. Ez jelentősen csökkenti a kézügyességüket, és nem felel meg a PPE irányelveknek.

Ezenkívül kémiai környezetben a kesztyű fizikai tulajdonságai súlyosan károsodhatnak (duzzadhatnak, megkeményedhetnek, repedhetnek) agresszív vegyszerek kezelésekor. Ezért bevezettek egy lebomlási tesztet az EN ISO 374-1:2016 szabvány szerint minden vegyi kesztyűre vonatkozóan.

Ez egy további fontos elem, amelyet figyelembe kell venni a kesztyűk vegyszerállósági tulajdonságainak értékelésekor.

Ez a teszt lehetővé teszi a vegyi anyagokkal érintkező anyagok viselkedésének meghatározását.

A Mapa Professionalnál megértjük, milyen fontos a munkához megfelelő kesztyű. Ezért Kutatás-fejlesztési csapatunk foglalkozott ezekkel a kihívásokkal, és megtervezte az UltraNitril 410-et, amely egy fejlett védelem a kéz és a kar számára a VEGYI és VÁGÁSI sérülések ellen.

 

KÉMIAI VÉDELEM

 

Vadonatúj technológiánkkal ellátott: A TOPCHEM technológia a PVC és a nitril egy specifikus elegye, amely egy védőgátat hoz létre a savakkal szembeni jobb ellenállóképesség érdekében. Kesztyűi hosszabb ideig jobb állapotban maradnak.

 

Standard nitril kesztyű után

96%-os KÉNSAVVAL való 1 órás érintkezés után

 

UltraNitril 410 kesztyű után

96%-os KÉNSAVVAL való 1 órás érintkezés után

A hosszú (35 cm) és összecsukható mandzsetta extra védelmet nyújt, és megakadályozza, hogy a vegyszerek lefolyjanak a karon.

A jól látható betét kémiai indikátorként működik, és figyelmezteti viselőjét, ha a kesztyű kémiai gátja megsérül.

VÁGÁSVÉDELEM

Az UltraNitril 410 textil nagy teljesítményű kompozit szálakból készült támasz, amely ISO C szintű vágásvédelmet biztosít a kézen és a karon.

 

 

…ÉS NEM CSAK

A megfelelő védelem biztosítása elengedhetetlen, de a MAPA PROFESSIONAL-nál viselője kényelmét is figyelembe vesszük.

Az UltraNitril 410 szorosan illeszkedik a kézre biztosítva viselője fokozott kényelmét. A különleges kialakítás megfelelő rugalmasságot biztosít a könnyű mozgás érdekében, és megakadályozza a kéz kifáradását

Megerősített markolatával a kesztyűink optimális fogást biztosítanak a nedves vagy olajos alkatrészek kezeléséhez.

A kesztyűink tartóssági jellemzőkkel is rendelkezik: 4-es kopási fokozatnak köszönhetően tartós és jó mechanikai ellenállóképességgel rendelkezik, ami hosszabb viselési időt tesz lehetővé.

 

Ne részesítse előnyben a vegyszeres vagy vágásvédelmet, válassza mindkettőt az ULTRANITRIL 410-zel, és tartsa kesztyűjét jobb állapotban hosszabb ideig!

 

Ideális különféle alkalmazásokhoz, ahol mind a vegyi, mind a vágás elleni védelemre van szükség olajos vagy nedves munkakörnyezetben.

Több hír