Vegyi védelem

A vegyiparon kívül is sokan vannak kitéve munkájuk kapcsán vegyi kockázatoknak a többé vagy kevésbé agresszív anyagok kezelése során (olajok, savak, oldószerek...). Több mint 100 000 különböző (a CAS-számuk alapján azonosított) vegyi anyagot tartanak nyílván manapság. A lenti táblázat a különböző anyagoknak teljesítményét mutatja. További információ: www.mapachemicals.com. 

Az egyes alkalmazásokhoz megfelelő védelmet nyújtó kesztyű kiválasztása összetett feladat, számos paraméter - úgy mint a kezelt vegyi anyag családja, az érintkezés időtartama, a szükséges kézügyesség szintje, a kapcsolódó kockázatok ... -figyelembevételének eredménye.

A felmerülő sokféle problémára válaszul, a Mapa Professionnel különböző polimerekből készült védőkesztyűk széles választékát kínálja, amelyek jellemző tulajdonságukból fakadóan nagyon eltérően viselkednek ugyanazzal a vegyi anyaggal szemben.

Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő kesztyűt:

Azonosítsa be, hogy az Ön által kezelt anyag a vegyszerek mely családjába tartozik. Használhatja a vegyszer gyártója által a rendelkezésre bocsátott biztonsági adatlapot e család azonosítása érdekében. (Az anyag legfőbb összetevőjének kell jelezni a megfelelő családot).
Határozza meg az adott felhasználáshoz leginkább megfelelő védőanyagot.

Tudta-e?

A kesztyűket alkotó elasztomerek és műanyagok teljesítményének jellemzésére vizsgálatokat végeznek annak meghatározása érdekében, hogy ezek az anyagok hogyan viselkednek a vegyszerek különböző családjaival szemben. A tesztek a következőket mérik:

Az áteresztési időt egy adott vegyi anyag esetében, vagyis hogy mennyi idő kell a vegyi anyagnak, hogy molekuláris szinten áthatoljon a kesztyűn. Egyes esetekben szemmel nem látható a kesztyű károsodása.

A kesztyű károsodási mutatóját egy adott vegyszerrel történő érintkezéskor, vagyis a kesztyű fizikai tulajdonságainak megváltozásával járó károsodás mértékét (pl. lágyulás, megkeményedés stb.).

A Mapa Professionnel figyelembe veszi ezeket a különböző paramétereket az egyes kesztyűcsaládok relatív teljesítményének meghatározásához és a kesztyűválasztás elősegítéséhez.