EN 374 SZABVÁNY - Vegyi anyagok

Letöltés az EN 374 szabvány átdolgozása

> EN ISO 374 szabvány : 2016

Vegyszerek és mikroorganizmusok elleni védőkesztyűk. 

 

 

KORÁBBAN : EN 374-1 szabvány:2003

Vegyi védelem

Alapvető védelem
Behatolás ellen védett kesztyűk (EN 374-2: 2003)

Speciális védelem

• Behatolás ellen védett kesztyűk (EN 374-2: 2003)

• Áteresztési tesztek (EN374-3: 2003): áteresztési idő ≥ 30 perc a felso- rolt tizenkettő közül legalább három vegyszer esetében

Mikroorganizmusok (baktériumok és gombák) elleni védelem

• Behatolás ellen védett kesztyűk (EN 374-2: 2003)

• AQL: Minimum 2. szint (AQL: elfogadható minőségszint)

MOST : EN ISO 374-1 szabvány: 2016

Vegyszerek elleni védőkesztyűk

Három tesztmódszeren alapul :

• Az EN 374-2: 2014 szabványnak megfelelő behatolási teszt

• Az EN 374-3 szabványt váltó EN 16523-1: 2015 szabványnak megfelelő áteresztési teszt

• Az EN 374-4: 2013 szabványnak megfelelő károsodási teszt

Károsodási teszt (a vegyszerrel kapcsolatba kerülő kesztyű zikai tulajdonságainak romlása) az EN 374-4: 2013 szabványnak megfelelően

A listában található vegyszerek elleni védettség kijelentéséhez áteresztési, és mostantól károsodási tesztet kell végezni. A károsodási teszt eredményének meg kell jelennie az információs cédulán.

6 új vegyszer került fel a veszélyes vegyületek listájára

EN ISO 374-5 szabvány: 2016

Mikroorganizmusok elleni védőkesztyűk

A kesztyűknek meg kell felelniük az EN 341-2:2015 szabványnak megfelelő behatolásvédelmi teszten. Megjelent a vírusok el leni védettség kijelentésének lehetősége, ha a kesztyű átmegy az ISO 16604:2004 szabvány (B módszer)tesztjén.

 

 

Baktériumok és gombák ellen

védelmet nyújtókesztyűkhöz.

 

 

Baktériumok, gombák és vírusok

ellen védelmet nyújtó kesztyűkhöz.